Wij zijn geopend op;
VR, ZA, ZO VANAF 11.00 UUR
VR, ZA, ZO LUNCH 12.00 UUR
WO, DO, VR, ZA, ZO DINER 17.30 UUR
WO, DO IN DE WINTERMAANDEN UITSLUITEN OP RESERVERING
ONS HOTEL IS VAN MA, DI, WO, DO, VR, ZA, ZO GEOPEND VOOR OVERNACHTINGEN EN HET ONTBIJT
IN ONS HOTEL KUNT U
INCHECKEN VANAF 15.00 UUR EN UITCHECKEN TOT 11.00 UUR

Verantwoord jagen en lekker wild eten in Twente?

Verantwoord jagen en lekker wild eten?

Het team van Herberg De Kemper maakt zich sterk voor een gevarieerde planten- en dierenwereld, ook wel biodiversiteit genoemd. Duurzaam gebruik van de natuur is een voorwaarde voor een optimale biodiversiteit. Een verantwoorde manier van jagen en een goed beheer van diersoorten zijn belangrijk voor het zorgvuldig omgaan met de natuur.
Wild uit de natuur zien we bij Herberg De Kemper als een natuurlijk smakelijk product dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl en waar we u graag kennis mee willen laten maken. Dit houdt niet in dat vlees elke dag een noodzaak is! Een dag per week vegetarisch eten, wat vaker vis kiezen of minder grote porties vlees eten is zeker geen slecht idee. Maar dan wel lekker!

Wilde eend

Jagen op het juiste moment

Traditioneel wordt er in de herfst en winter het meeste wild gegeten, want dat is de periode dat er op wild wordt gejaagd. De jonge dieren zijn dan zelfstandig en de populaties zijn het grootst. De Flora- en faunawet kent in Nederland vijf wildsoorten met een eigen jachtperiode: haas, konijn, fazant, wilde eend en houtduif. De patrijs is ook een wildsoort, maar daar mag vanwege de lage stand voorlopig niet meer op gejaagd worden.

Beheer van te grote populaties

Verder worden jagers in de Hof van Twente het gehele jaar door ingeschakeld voor het beheren van te grote populaties reeën en de edelherten en wildzwijnen op de Veluwe. En ook de ganzenpopulatie wordt in aantal teruggebracht omdat er te veel schade aan de weilanden ontstaat.  Het zou absolute verspilling zijn om al dat afgeschoten wild na het jagen niet op te eten!

Kickboksende hazen op de Borkeld

Duurzaam geschoten wild uit eigen streek!

Wild is het ultieme ‘scharrelvlees’  dat past in de trend om te kiezen voor gezond en duurzaam voedsel. Het tijdens de jacht geschoten wild heeft in de vrije natuur zelf het kostje bij elkaar gescharreld waardoor wij verzekerd zijn van mals vlees met een pure smaak. Herberg De Kemper ligt in de nabijheid van grote natuurgebieden en de jagers bieden het door hen geschoten wild rechtstreeks aan bij Herberg De Kemper. Letterlijk aan de achterdeur. Dat is nog eens seizoen- en streekgebonden eten!

Reerack en biefstuk rechtstreeks de Jacht