Wij zijn geopend op;
VR, ZA, ZO VANAF 11.00 UUR
VR, ZA, ZO LUNCH 12.00 UUR
WO, DO, VR, ZA, ZO DINER 17.30 UUR
ONS HOTEL IS VAN MA, DI, WO, DO, VR, ZA, ZO GEOPEND VOOR OVERNACHTINGEN EN HET ONTBIJT
IN ONS HOTEL KUNT U
INCHECKEN VANAF 15.00 UUR EN UITCHECKEN TOT 11.00 UUR

Let’s Go To The BBQ Pit

17:00

22 juni 2019

Let’s Go To The BBQ Pit

Vergeet de Hollandse barbecue met een zwart geblakerd worstje, speklapje, hamburgertje of kippensateetje. Dat kan heel anders. Lekkerder, gezonder, gezelliger en met bijpassende bieren en wijnen. 

Op zaterdag 22 juni a.s. vanaf 17.00 uur organiseert Herberg De Kemper een uniek Food, Beer and Wine event. De keuken brigade van Herberg De Kemper laten deze dag zien dat ze een ervaren grillmasters zijn. Op de Kamado Joe BBQ, en Oklahoma Smokers grillen en bakken ze de heerlijkste gerechten op zuivere houtskool van hardhout waaraan verder niets is toegevoegd. 

Een culinaire BBQ in de zomerse buitenlucht

In de prachtige ruime tuin van Herberg De Kemper worden op Oklahoma Smokers en de Kamado Joe een keur van zeer smakelijke BBQ-gerechten bereid. Er worden grote tenten op het grasveld gezet, waar je een keur van Amerikaanse bieren en wijnen kunt proeven en bestellen. En is er is gezellige en passende live muziek. En dat allemaal voor €49,50 per persoon inclusief een aperitief en twee drankje! Wees er snel bij, want de tafels zijn snel uitverkocht reserveren kan via onze website: Door te klikken op Tafel Reserveren voer bij datum reservering 22 juni 2019 in en selecteer de shift Let’s Go To The BBQ Pit.

Real American Slow Cooking BBQ

We beginnen om 17.00 uur met een aperitief, een zomerse verkoeling: Lemon Blueberry Moonshine Slush cocktail en daarbij Moink Balls; gehaktballetjes gekruid met barbecue rub, omwikkeld met spek, zo uit de smoker met een heerlijke saus. 

Daarna gaan we helemaal los met o.a. Texas Brisket ( langzaam gegaarde runderborst), Picanha (gegrild runderstaartstuk), Pulled Pork (langzaam gegaard varkensvlees), Burnt ends (heerlijke rundvleesblokjes van de brisket point), gerookte zalm, Angus Burger, Spareribs (Memphis style) en Beercan Chicken (maiskip met een bierbuik). Dit alles vergezeld van heerlijk Amerikaanse bij gerechten zoals een frisse American Coleslaw, caesar salad, mashed potatoes, gepofte zoete aardappel. En daarbij geserveerd lekkere brood soorten en originele Amerikaanse BBQ sausen (Cola Cola BBQ sauce, Alabama White, Kansas City Red enz.). Het wordt een latertje, dat voorspellen we nu al!

SpareRibs

SpareRibs

BBQ geschiedenis

Weet je hoe BBQ aan zijn naam komt? In 1493 kwam Christopher Columbus op het eiland Hispaniola, vlak bij het huidige Cuba, voor het eerst in contact met indianenstammen. Die gebruikten een voor de Spanjaarden nieuwe kookmethode om varkensvlees te bereiden. Met groen hout werd voorkomen dat het vlees verbrande. De Spanjaarden noemden dit ‘barbacoa’. 

De Spanjaarden namen deze kookmethode mee tijdens hun expedities (rooftochten) over heel Zuid, Midden en Noord Amerika. In 1540 was de BBQ tot het huidige Tupelo, in de zuidelijke Amerikaanse staat Mississippi en ging de verspreiding verder noordelijk tot in de staten Virginia en North Carolina. Echte BBQ puristen zijn overigens van mening dat een BBQ alleen met varkensvlees kan, zoals de indianen op Hispaniola dat deden. Er zijn heuse discussies op Twitter te vinden in de trant van “My Pig Beats Your Cow”. De rest is geschiedenis. Wij serveren je graag een heerlijk stuk rundvlees, varkensvlees, kip, vis en gegrilde groenten van de Kamado Joe! 

Pulled Pork

Pulled Pork