Een Gastvrij Welkom Bij Herberg De Kemper

Let’s Go To The BBQ Pit

17:00

16 juni 2023

To

18 juni 2023

Let’s Go To The BBQ Pit

Vergeet de Hollandse barbecue met een zwart geblakerd worstje, speklapje, hamburgertje of kippensateetje. Dat kan heel anders. Lekkerder en gezelliger! en met bijpassende bieren en wijnen.

Op Vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni a.s. vanaf 17.00 uur organiseert Herberg De Kemper een uniek Food, Beer and Wine event. De keukenbrigade van Herberg De Kemper laten deze dag zien dat ze een ervaren grillmasters zijn. Op de Kamado Joe, en Oklahoma Smokers grillen en bakken ze de heerlijkste gerechten op zuivere houtskool van hardhout waaraan verder niets is toegevoegd. 

Een culinaire BBQ in de zomerse buitenlucht

In de prachtige ruime tuin van Herberg De Kemper worden op Oklahoma Smokers en de Kamado Joe een keur van zeer smakelijke BBQ-gerechten bereid. In ons speciaal biercafe, kun je een keur van heerlijke speciaal bieren van Bierbrouwerij Tanklokaal uit Holten bestellen ook heerlijke wijnen ontbreken natuurlijk niet. En dat allemaal voor €52,50 per persoon exclusief drankjes.

Wees er snel bij, want de tafels zijn snel uitverkocht reserveren kan via onze website: Door te klikken op Tafel Reserveren voer bij datum reservering 21, 22 of 23 juni 2024 in en selecteer Let’s Go To The BBQ Pit

Real American Slow Cooking BBQ

We beginnen omstreeks 17.00 uur en gaan dan gelijk helemaal los met typische Amerikaanse BBQ gerechten zoals o.a. b.v. Texas Brisket (langzaam gegaarde runderborst), Picanha (gegrild runderstaartstuk), Pulled Pork (langzaam gegaard varkensvlees), gerookte zalm, Spareribs (Memphis style), Smokey chicken wings en Moinkballs. Dit alles vergezeld van heerlijk Amerikaanse bij gerechten zoals een frisse American Coleslaw, caesar salad, enz. lekker brood soorten en originele Amerikaanse BBQ sausen (Cola Cola BBQ sauce, Alabama White, Kansas City Red enz.). Het wordt een latertje, dat voorspellen we nu al!

BBQ geschiedenis

Weet je hoe BBQ aan zijn naam komt? In 1493 kwam Christopher Columbus op het eiland Hispaniola, vlak bij het huidige Cuba, voor het eerst in contact met indianenstammen. Die gebruikten een voor de Spanjaarden nieuwe kookmethode om varkensvlees te bereiden. Met groen hout werd voorkomen dat het vlees verbrande. De Spanjaarden noemden dit ‘barbacoa’.

De Spanjaarden namen deze kookmethode mee tijdens hun expedities (rooftochten) over heel Zuid, Midden en Noord Amerika. In 1540 was de BBQ tot het huidige Tupelo, in de zuidelijke Amerikaanse staat Mississippi en ging de verspreiding verder noordelijk tot in de staten Virginia en North Carolina. Echte BBQ puristen zijn overigens van mening dat een BBQ alleen met varkensvlees kan, zoals de indianen op Hispaniola dat deden. Er zijn heuse discussies op Twitter te vinden in de trant van “My Pig Beats Your Cow”. De rest is geschiedenis. Wij serveren je graag een heerlijk stuk rundvlees, varkensvlees, kip, vis en gegrilde groenten van de Kamado Joe!