Een Gastvrij Welkom Bij Herberg De Kemper

Unieke verbouwing tot romantische hotel

Krachten gebundeld

De ‘Oale Schöppe’ dreigde een aantal jaren geleden van pure ouderdom in verval te raken. Om de monumentale schuur te behouden, werden de krachten gebundeld. De familie De Jong, eigenaar van Herberg De Kemper, werkte samen met de provincie Overijssel en de gemeente Hof van Twente een plan uit om de schuur in de originele stijl te herstellen en de binnenzijde te verbouwen tot een uniek hotel. Een fantastisch plan, dat werd ondersteund door de Europese Commissie en dat het behoud van de monumentale schuur waarborgde.

e0adf9b8-91f5-1f6a-d6c7-756642b67f58

De Geschiedenis van de ‘Oale Schöppe’

De ‘Oale Schöppe’, is al sinds 1880 in gebruik als opslagschuur voor hooi en werktuigen op het erf van Herberg De Kemper, daarvoor hebben de gebinten van de ‘Oale Schöppe’ eeuwenlang dienst gedaan voor een ‘Los Hoes’ in het buurtschap Kerspel-Goor(gemeente Hof van Twente), de omgeving Kerspel-Goor ligt op een paar kilometer afstand van onze herberg, en er is een prachtige route uit gezet van 7,5 km langs het Twente kanaal, weilanden, oude erven en de bossen van ‘Landgoed Weldam’ meer informatie over deze wandeling vind u op Ommetje Kerspel Goor.

Pentekening Jan Jans van Herberg De Kemper en hotel 'Olae Schöppe'

De Verbouwing van de ‘Oale Schöppe’ tot een Uniek hotel in de Hof van Twente

IMG_0004In het de winter van 2005 werden de eerste voorbereidingen getroffen voor de verbouwing van de schuur tot zes prachtige hotelkamers, de gehele schuur is hiervoor zorgvuldig uit elkaar gehaald met uitzondering van de gebinten. Om in het voorjaar van 2006 weer te kunnen beginnen met de wederopbouw tot hotel. Een uniek project waardoor de monumentale schuur behouden werd en u nu kunt genieten van zes wel heel bijzondere hotelkamers.

Door het oude sfeervolle karakter van de schuur, maar vooral door de smaakvolle inrichting en het gebruik van authentieke materialen als eikenhout uit Twente voor de vloeren, hardsteen uit België voor de wasbekkens en de wandafwerking met leem en tadelakt uit Marokko is een unieke sfeer ontstaan waarin het prima overnachten is. Indrukwekkend zijn de badkamers. Elk in een bijzondere kleur en sfeer met bad, stortdouche, stoomcabine etc. naar keuze. De warme badhanddoeken liggen al voor u gereed….

 

 

4-daags halfpension arrangement

Heerlijk dineren en logeren in Sfeer en Ambiance, precies dat is de belofte van het 3-daags halfpension arrangement.
vanaf € 169,00 p.p. excl. toeristenbelasting
 

5 Daagse midweek arrangement

Heerlijk logeren in sfeer en ambiance 4 overnachtingen met ontbijt voor de prijs van 3 overnachting
vanaf € 172,50 p.p. excl. toeristenbelasting
 

2-daags halfpension arrangement

Heerlijk dineren en logeren in Sfeer en Ambiance, Precies dat is de belofte van het 2-daags halfpension arrangement.
vanaf € 80,00 p.p. excl. toeristenbelasting
 

3-daags halfpension arrangement

Heerlijk dineren en logeren in Sfeer en Ambiance, precies dat is de belofte van het 3-daags halfpension arrangement.
vanaf € 119,00 p.p. excl. toeristenbelasting