Een Gastvrij Welkom Bij Herberg De Kemper

Mountainbiken in de Sallandse en Twentse heuvels

700 kilometer Mountainbiken door Twente

Op initiatief van de Regio Twente, de Gemeente Hof van Twente en de Goorse 
Toerclub is er een prachtige MTB-route ontwikkeling in de omgeving van Markelo.
De route wordt onderdeel van een 700 kilometer lang mountainbike netwerk in Twente. 
Doel is om de MTB Route Markelo met omliggende routes van Holten, Delden en Rijssen 
met elkaar te verbinden. Een waar walhalla om heerlijk te mountainbiken.

De nieuwe MTB-route in Rijssen is zo populair dat de eerste plek op de ranglijst al is ingenomen

Eind maart was het moment daar; de MTB route door de bossen bij Rijssen kon opengesteld worden voor publiek. En publiek, dat is er; mountainbiken is populair en de route wordt veelvuldig gebruikt door MTB’ers uit de eigen gemeente, maar ook zeker daarbuiten. En nu, nog geen maand later, staat de route op de eerste plaats in de route top 10 van MTBroutes.nl een website waar je alle routes van Nederland vind om heerlijk te mountainbiken.

Gemaakt door vrijwilligers

Na de voorbereiding is de daadwerkelijke aanleg van de routes uitgevoerd door de diverse vrijwilligers van de Tourclub Rijssen in samenwerking met de Regio Twente. De MTB-route in Rijssen is onderdeel van de aanleg van het MTB-netwerk Twente “Met de schop, de hark en de snoeischaar. overal zijn ze bezig geweest om de routes zo mooi mogelijk te maken. En eigenlijk kun je zeggen dat het hele mountainbike netwerk gemaakt is door vrijwilligers”. Klaar om te mountainbiken.

Postieve reacties

bezoekers van MTBroutes.nl zijn erg positief over deze prachtige MTB-routes:
“Een genot! Mooie landschap, verrassend parcours met stukken langs het kanaal. De singel tracks waren voor mij zwaar genoeg met soms erg sterke klimpartijen! Stukken asfalt? Nou en? Dit is een prima gelegenheid om wat bij te komen of wat te gaan drinken. Compliment aan de makers die een gevarieerd en leuk en goed verzorgd parcours hebben uitgestipt om te mountainbiken, het verveelt nooit. Erg goed.”
“De route is mooi. De bosbouw heeft enkele pogingen gedaan om de route onbegaanbaar te maken. Echter, het onderhoud van de route is over de hele route zeer goed. Er is echt veel moeite gestoken in verschillende leuke singletracks, mooie kom-bochtjes om het leuk en aantrekkelijk te maken. Met de overschoenen aan gebeurt je weinig geks. Ik kom hier zeker nog eens terug om te mountainbiken.”

Nog niet zo ervaren op de MTB

Voor de MTB-er die nog niet zo ervaren is, maar wel graag wat meer ervaring wil op doen is er in Holten MTB sport Holten deze bieden een 2 daagse mountainbike clinic aan voor de minder ervaren MTB-er over de routes in Markelo, Holten en Rijssen.

De clinic duurt de gehele dag (ca. 6 uur) en wordt opgedeeld in verschillende onderdelen. De gehele clinic word u begeleid door een gediplomeerd NTFU instructeur niveau 2 of 3. Daarnaast kan MTB sport Holten alles verzorgen van een gevulde bidon tot de mountainbike zelf.

Interesse? Informeer naar de mogelijkheden, op www.mtbsportholten.nl

Mountainbiken in de Sallandse en Twentse heuvels

MTB-route Markelo

Lengte van de route:

De route is 30 kilometer lang en heeft ca. 200 hoogtemeters.

Markering:

De route wordt aangegeven door middel van het internationale 
MTB teken.

Startlocatie:

Je kunt de route starten bij:
– Cafe / Restaurant De Viersprong, Lochemseweg

g 1, 7475 PA 
in Markelo
– Camping Bergzicht, Twikkelerweg 17, 7475 ND in Markelo
– De Haverkamp, Stationsstraat 28, 7475 AM in Markelo

Omgeving:

In het gebied rond Markelo is onder andere op de Herikerberg, langs de Hulpe, over de Markeloseberg en de Kattenberg ongeveer 7 kilometer aan nieuwe singletracks aangelegd. De route is een echte uitdaging voor de mountainbiker die van het pittige mountainbiken houdt!

De startcoordinaten zijn:

N 52.14.248 / E 6.33.4714.

Mountainbiken in de Sallandse en Twentse heuvels

MTB-route Rijssen

Lengte van de route:

De route heeft een lengte van 20 kilometer.

Markering:

De route is gemarkeerd met houten palen met in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie:

Je kunt de route starten bij:
– Sportpark de Koerbelt, Arend Baanstraat 102, 7461 DX in Rijssen

– of direct vanaf onze herberg

Omgeving:

De MTBroute Rijssen voert door het ongeveer 600 hectare grote natuurgebied De Borkeld, gelegen tussen de A1 en Rijssen. Natuurgebied De Borkeld bestaat uit jong bos, grote heidevelden, leemkuilen, akkers, graslanden en zelfs een stukje hoogveen.
Het terrein is glooiend: de hoogste top is de Friezenberg ligt (40 meter). In de heidegebieden op en rondom de Friezenberg, onder andere op het Elsenerveld, bevinden zich een dertigtal, tot vijfduizend jaar oude grafheuvels. Ook bevindt zich in dit gebied de Rijsserberg (32,4 meter), ook wel het Hollandse Schwarzwald genoemd. Het is een pittig parcours met veel klimmetjes, keren, klauteren, draaien en afdalen. Er zit geen tien meter vlak terrein tussen. Vooral de Ravijntjes zijn een uitdaging.

Extra:

De route maakt deel uit van een Route netwerk Twente en is eenvoudig te combineren met de MTBroute in Markelo en Holten.

De startcoordinaten zijn:

N 52.17.683 / E 6.31.2694.

MTB-route Holten

Lengte van de route:

De Route heeft een lengte van 30 kilometer. De route is aaneengesloten te rijden met de zwarte route (18 kilometer) in Hellendoorn.

Markering:

De route is gemarkeerd met houten palen met in het blauw het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie:

Je kunt de route starten bij:
– Bij de spoorwegovergang naast het NS station, Stationsstraat 12, 7451 BH in Holten
– Bezoekerscentrum Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS in Nijverdal

Omgeving:

Op de Sallandse Heuvelrug zijn twee mountainbikeroutes uitgezet. Mooier kan het niet: onverharde paden, voor Nederlandse begrippen grote hoogteverschillen en een gevarieerd landschap. Je kunt er heerlijk mountainbiken door bossen, over heidevelden, “berg op” en “berg af”.
Aard van de route: De Sallandse Heuvelrug is de naam van een uniek natuurgebied gelegen tussen Hellendoorn en Holten. Het is een ruim 5.000 hectare groot aaneengesloten heide- en bosgebied met flinke hoogteverschillen en fraaie uitzichten. Hoogtepunten als de Holterberg, de Noetselerberg en de Koningsbelt zijn kuitenbijters van landelijke faam. Je treft er diverse naald- en loofbossen, landbouwgrondjes en kleine zandverstuivingen aan.
De Sallandse Heuvelrug is voor een aanzienlijk deel een stiltegebied, en dus niet toegankelijk voor mountainbikers. Omdat Staatsbosbeheer en de Vereniging Natuurmonumenten als eigenaren van het grootste aaneengesloten centrale gebied, inzien dat mountainbikers ook natuurliefhebbers zijn hebben zij enkele delen van het gebied opgesteld voor het mountainbiken.
De blauwe route voert door het zuidelijke gedeelte van de Sallandse Heuvelrug. Dit gedeelte is ingericht als Nationaal Park. Op deze manier kan men het natuurlijk gebied en het landschap met zijn planten en dieren zo goed mogelijk beschermen. De blauwe route voert meestal over wat bredere verharde en onverharde paden, met op een aantal plaatsen een mooie beklimming en afdaling. Het hoogteverschil van de blauwe route is 185 meter.

De startcoordinaten zijn:

N 52.17.055 / E 6.25.428.

 

4-daags halfpension arrangement

Heerlijk dineren en logeren in Sfeer en Ambiance, precies dat is de belofte van het 3-daags halfpension arrangement.
vanaf € 169,00 p.p. excl. toeristenbelasting
 

5 Daagse midweek arrangement

Heerlijk logeren in sfeer en ambiance 4 overnachtingen met ontbijt voor de prijs van 3 overnachting
vanaf € 172,50 p.p. excl. toeristenbelasting
 

2-daags halfpension arrangement

Heerlijk dineren en logeren in Sfeer en Ambiance, Precies dat is de belofte van het 2-daags halfpension arrangement.
vanaf € 80,00 p.p. excl. toeristenbelasting
 

3-daags halfpension arrangement

Heerlijk dineren en logeren in Sfeer en Ambiance, precies dat is de belofte van het 3-daags halfpension arrangement.
vanaf € 119,00 p.p. excl. toeristenbelasting