Een Gastvrij Welkom Bij Herberg De Kemper

Midwinterwandeling Markelo

10:30

9 december 2018

Midwinterwandeling Markelo

Elke tweede zondag in december, organiseert de Folkloristische Vereniging Markelo een Midwinterwandeling in de mooie omgeving van Markelo

In het jaar 2000 werd de wandeling voor de eerste keer georganiseerd, en in de loop van de jaren is het een bekend evenement geworden waaraan vele mensen graag meedoen.

De deelnemers kunnen uit verschillende wandelafstanden kiezen. De basisroute is ca. 9 km lang en uit te breiden met 1 of 2 lussen die beide ca. 4 km lang zijn. Er wordt gewandeld door de mooie natuur rondom Markelo.

De boerendansers zelf, die dit jaar hun 80 jarig jubileum hebben gevierd, en de kindergroep ontbreken natuurlijk niet en ook het amusementsorkest de Grösmeijers zorgt weer voor een gezellige afsluiting! Wat tijdens een midwinterwandeling in Markelo zeker niet mag ontbreken is het geluid van de ossenhoorn. Hierop werd in vroegere tijden tijdens de advent geblazen, zoals in andere delen van Twente op de midwinterhoorn geblazen werd.

De tocht voert dit jaar rondom Markelo, over en langs de Markelose heuvels waar overal genoten kan worden van prachtige vergezichten over het glooiende essenlandschap. Het laatste gedeelte gaat door het dorp Markelo waar u nog gezellig over de kerstmarkt kunt wandelen. Natuurlijk wordt er onderweg op de basisroute gezorgd voor een hapje en een drankje en is er gelegenheid voor een sanitaire stop. Langs de lussen is geen catering aanwezig en daar zijn ook geen sanitaire voorzieningen.